top of page
IMG-20170204-WA0001.jpg

OVER MIJ

Mijn naam is Raven Follet.

Van jongsaf ben ik opgegroeid met honden. Dit heeft er ook voor gezorgd dat ik tijdens mijn opvoeding grondig kennis heb kunnen opdoen met de gedragingen en het trainen van honden.

Als hondentrainer en gedragstherapeut pas ik deze kennis nu toe om hondeneigenaars te helpen met het (her)opvoeden en trainen van hun hond.

Ik ga steeds uit van een zo positief mogelijke aanpak. De hond moet de kans krijgen om zelf keuzes te maken en hieruit te leren. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat een sterke band met de hond ervoor zorgt dat het leerproces en vertrouwen enorm groeit.

 

 

Mijn droom

Mijn droom bestaat uit een wereld waarin honden en hun baasjes in harmonie samen kunnen genieten van hun leven.

Een wereld waarin geen honden meer in een asiel gedropt worden omdat ze 'onhandelbaar' zijn.

Een wereld waarin geen honden meer ingeslapen worden omdat ze 'agressief' zijn.

Kortom, een wereld waarin elke persoon begrijpt hoe om te gaan en te communiceren met een hond.

 

 

Mijn visie

Het leven van de mens op dit moment ziet er compleet anders uit dan op het moment dat de eerste honden gedomesticeerd werden. Iedereen heeft het steeds drukker waardoor er vaak minder tijd is voor een hond. Dit neemt echter niet weg dat velen nog steeds graag een hond naast hun zijde hebben.

Als hondengedragstherapeut en -trainer zie ik het als mijn taak om mensen de juiste manier te tonen om met hun hond te communiceren. Door terug te keren naar de basis en mensen te laten denken zoals een hond denkt, zorg ik ervoor dat zowel mens als hond beter met elke situatie kunnen omgaan.

Door dit te delen vervul ik mijn rol in dit proces. Ik kan zelf niet elke hond onder mijn hoede nemen, maar kan er wel voor zorgen dat iedereen weet hoe om te gaan met zijn hond.

bottom of page