Op reis met je hond

De zomervakantie is het moment bij uitstek dat mensen op reis gaan. Vele hondeneigenaars vertrekken met pijn in hun hart omdat ze hun hond moeten achterlaten. Er zijn echter verschillende manieren om met je hond op reis te gaan. Zij die nog geen plannen gemaakt hebben en hun hond graag meenemen op reis, kunnen in deze post wat tips vinden.


Waarheen op reis?


Zoek voor je op reis gaat zeker eens op of je bestemming bepaalde reglementeringen heeft omtrent honden. In sommige landen moeten bepaalde hondenrassen bv een muilkorf dragen. Doe je dit niet, staan hier straffen op. Denk er ook goed over na of je eerder natuurwandelingen of citytrips wil maken. Wanneer het te warm is, kan het voor je hond zeer onaangenaam zijn om over het asfalt in een stad te lopen. Bovendien kan je hond vaak meer genieten van een wandeling door het bos.

Dit wil niet zeggen dat je geen steden kan bezoeken, integendeel. Ik ben van mening dat een goed evenwicht tussen steden en natuur ideaal is.


Waar verblijven?


1. Hotel

Wanneer je wat meer luxe wil dan enkel een tent. Uiteraard is niet elk hotel hondvriendelijk. Daarom is het zeer belangrijk om op voorhand te zoeken naar een ideale stek om te verblijven.


2. Kamperen

Op campings zijn honden zo goed als altijd toegelaten. Wanneer je kan genieten van wat natuur kan dit voor jou en je hond een leuke vakantie zijn. Een van de zaken waarmee je bij kamperen rekening moet houden is uiteraard dat het overdag warm kan worden in een tent. Dus je hond hier even achterlaten is geen optie.

Hoe reizen?


1. Met de auto

De meeste honden leren van pupsaf aan in de auto te zitten. Dit maakt het natuurlijk voor de hond de meest bekende reismethode. Je hebt zelf de controle en kan regelmatig stoppen om je hond even de benen te laten strekken. Er zijn verschillende manieren om je hond veilig in de auto te vervoeren (benches, gordels,...).


2. Met het vliegtuig

Hou er rekening mee dat de meeste honden in het ruim moeten wanneer je met het vliegtuig reist. Ook moeten honden in het land van aankomst soms in quarantaine. Informeer je dus op voorhand zodat je niet voor verrassingen komt te staan.


3. Met de fiets


Een fietsvakantie met de hond kan een heel leuke ervaring zijn als je een sportief persoon bent. Dit geeft je de vrijheid om te gaan waarheen je wil. Je hond mag echter in vele landen niet aan de leiband (noch los) naast jou lopen. Een fietskar aanschaffen is dus een must in deze situatie. Uiteraard vraagt dit de nodige voorbereiding voor je reis zodat je hond zich comfortabel voelt in deze kar.


Voor je vertrekt, kan het voordelig zij je hond nog even een work-out of speelmoment te gunnen. Zo kan hij het vervoer gebruiken als tijd om te recupereren.


Voor je vertrekt

Ga langs bij je dierenarts. In meerdere landen is het verplicht dat je hond bepaalde vaccins heeft gekregen. Zorg er dus voor da dit zeker in orde is om problemen te vermijden. Wees jezelf ervan bewust dat sommige inentingen enkele weken voor de reis reeds gegeven moeten worden om ervoor te zorgen dat de werking optimaal is. Daarnaast is het ook handig om een dierenarts in de buurt van je bestemming op te zoeken, zo heb je steeds een back-up in geval van nood.


Wat neem je mee?

Volgende zaken zijn essentieel om mee te nemen om reis:

- Paspoort

- Voeding en evt snacks

- EHBO-kit (vergeet zeker je tekentang niet)

- Speeltjes

- Poepzakjes

- Water

- Extra leiband

Eenmaal op vakantie

Have fun! Amuseer je op jouw uitje samen met je hond! Geniet van elkaar! Enkele dagen samen met je hond zal de band tussen jullie enkel versterken!

1 keer bekeken

0473 65 32 69

Poelstraat 19, 9820 Merelbeke, Belgium

©2020 door Connected Paws.