Het belang van jouw hond te trainen

Iedereen beseft dat het trainen van een hond voordelen met zich meebrengt, maar niet iedereen steekt hier de tijd in die nodig is. Ondanks dat er vaak gestart wordt met goede intenties, is soms het moeilijk dit te blijven volhouden.

Zowel bij een dierenartsbezoek als wanneer je je hond mee wil nemen op een uitstapje is het aangenaam als je hond weet hoe hij zich moet gedragen. Bovendien kan het voorvallen dat je hond zich in een gevaarlijkesituatie begeeft. Op zo’n moment zal je enorm profiteren van voorgaande trainingen.

Hoewel het makkelijker is van pupsaf de training te starten, is het nooit te laat om hiermee te starten.Gevaarlijke situaties

Eén van de belangrijkste voordelen van een getrainde hond, is dat jij hem uit gevaarlijke situaties kan halen. Door een goede training kan je jouw hond bij jou roepen wanneer hij bijvoorbeeld dicht bij een straat loopt of op een vreemde hond afloopt. Ook wanneer hij iets gevaarlijks in de mond heeft, zal de training helpen om hem dit vlot te laten lossen.


Rust in huis

Thuis kan de training zorgen voor een rustige sfeer. Door jouw hond duidelijk te leren wat hij wel en niet mag doen in huis, creëer je een aangename thuissituatie waar jij de controle hebt. Stel duidelijke regels op van wat wel en niet mag zodat je hond weet wat je van hem verwacht.


Aangename uitstapjes

Daarnaast vindt ieder van ons het ook leuk zijn hond mee te nemen als je een uitstapje maakt. Helaas ziet niet iedereen dit zitten. Door jouw hond te trainen, zullen deze uitstapjes des te aangenamer zijn. Eens jouw hond geleerd heeft hoe hij zich moet gedragen tijdens een wandeling of op een terras, kan je hiervan blijven genieten.


Het commando ‘kom hier’ is in mijn ogen één van de belangrijkste commando’s die je je hond kan leren omdat het hem uit gevaarlijke situaties kan redden. Dagelijks lopen er honden weg waarbij de baasjes ze niet terug kunnen roepen. Dit resulteert dan soms in een kat-en-muis-spel wat ook gevaarlijk kan uitdraaien. Zowel voor de veiligheid van jouw hond, als van anderen, is het belangrijk jouw hond onder controle te hebben.

16 keer bekeken

0473 65 32 69

Poelstraat 19, 9820 Merelbeke, Belgium

©2020 door Connected Paws.